A boldogság fél egészség, úgyhogy apróságokkal kedveskedünk Flórának

Még ha nagyon odafigyelünk is a helyes táplálkozásra, életmódra, eleget alszunk, lazítunk, és azt csináljuk a mindennapokban, amit tényleg szeretnénk, van egy-két betegség, amit nem vagy csak nagyon nehezen tudunk kivédeni. Az örökletes betegségek ellen nem igazán tudunk mit tenni, a hajlamosító tényezőket igyekszünk elkerülni, fokozottan figyelni az adott területre és rendszeresen járni szűrővizsgálatokra. Sajnos a fiatal kor sem véd meg minket mindentől: a barátaim között is akad, akinek rosszindulatú daganata volt gyerekként, ismerek olyat, aki húszévesen agyvérzést kapott, megint más fiatal barátom pedig sclerosis multiplexben szenved. Persze a betegségekből fel lehet épülni, sosem kell feladni a reményt. Ma már nagyon fejlett az orvostudomány, egy csomó lehetőség áll rendelkezésünkre a gyógyításban, a terápiák terén.

Igyekszik teret hódítani a spiritualitás, a pszichológia, a mentális egészség témaköre, sokan küzdenek azért, hogy minél inkább bekerüljön a köztudatba ezeknek a fontossága. Számos betegséget ugyanis a rendezetlen pszichés gondjaink, a nem megfelelő kommunikáció, a személyiségünk elfojtása vált ki. Van, aki például nem ismeri fel a depressziót vagy a szorongásos zavart és helyette orvosról orvosra jár, mert azt hiszi, fizikai probléma okozza a tüneteit. Ha még több ember tisztában lenne a mentális betegségek testre gyakorolt hatásaival és erejével, valamint ha az orvosok is többet foglalkoznának ezzel, sok felesleges kört és aggodalmat meg lehetne spórolni. Nem véletlenül tartja a mondás, hogy a boldogság fél egészség.

Amikor az egyik barátnőm elkapta a mononukleózist, egy hónapra kórházba került. Nagyon legyengült, nehezen jött ki belőle. Ez nagyon megviselte, ő ugyanis versenyszerűen aerobikozik, és amikor egy hónapig alig tudott kikelni az ágyból, az testileg és lelkileg is letaglózta. Egy pár barátunkkal és barátnőnkkel persze amilyen gyakran csak lehetett, meglátogattuk. Mindig vittünk neki valami apróságot, ami feldobja: írtunk neki aranyos képeslapokat, vittünk magazinokat, könyveket, virágot, plüssállatot, vidám, színes kispárnát, és persze beszámoltunk neki a legújabb pletykákról és eseményekről. Ezeknek mindig nagyon örült, látszott rajta, hogy jól esik neki a törődésünk. Egyszer, mielőtt meglátogattuk, azon gondolkoztunk, hogy milyen ajándékot tudnánk még vinni neki, ami ötletes és vicces is. Kezdtünk egy kissé kifogyni az ötletekből, úgyhogy segítségül hívtuk az internetes ajándékötlet-oldalakat.

Találtunk pár ötletes dolgot, de nem igazán tudtuk kivitelezni, vagy mégse illett igazán az alkalomhoz, de sok gagyi ajándék és lejárt poén is szembejött velünk, amin már az öreganyáink sem nevettek volna. Találtunk egy pólónyomdát azonban, ami elég modernnek tűnt, és látszott a termékeken, hogy fiatal csapat dolgozik rajtuk. Ez a lolmarkt.hu nevű webshop volt, akiknek az előre gyártott, vicces mintájú pólók mellett az egyedi pólónyomás is a profiljukba tartozott. Elgondolkoztunk, hogy ha az egyéni pólónyomást választjuk, milyen mintát tudnánk a pólóra nyomtattatni. Ötleteltünk egy ideig, jutottak is eszünkbe érdekes dolgok, de végül arra jutottunk, hogy előtte megnézzük az eleve a raktáron lévő pólókat, hátha ott is ráakadunk valami jóra. Rengeteg témakör volt, amikben könnyű volt eligazodni, mert a kategóriák egymás alatt voltak felsorolva a menüben. Férfi és női pólókat és kapucnis pulcsikat is árulnak, úgyhogy van választék bőven. Megnézegettük a filmes, poénos, hobbi, család, magyaros, internet és felkapott kategóriákat. Volt egy-kettő, amin tényleg felnevettünk és a minta is nagyon tetszett.

A barátnőnk, Flóra nagyon szereti a filmeket, úgyhogy amellett döntöttünk, hogy valami filmes témájú mintát választunk neki. Először persze a aerobikra gondoltunk, de ebben a témában nem találtunk semmit. A filmes pólók pedig tényleg nagyon jópofára sikerültek. Ezek között is akadtak olyanok, amiknek a mintája a sötétben foszforeszkál, de azoknak a témáját annyira nem kedveli a barátnőnk. Horrorfilmek, sci-fik, fantasyk és vígjátékok témái is szereplői is megtalálhatóak ezeken a pólókon. Mivel a Star Wars az egyik kedvenc filmje, és elég sok pólót találtunk ezzel kapcsolatban, kiválasztottuk ezt a témát. Találtunk Yoda mesteres, Darth Vaderes, Stormtrooperes, Tatooine bolygós pólókat is.

pólónyomás

Volt egy, ami mindegyikünknek egyöntetűen nagyon megtetszett, mégpedig amin egy birodalmi rohamosztagos táncol szemérmetlenül, alatta pedig egy “Party Trooper” felirat ékeskedik. Erre mindannyian azt mondtuk, hogy tényleg poénos, dekoratív is, Star Wars-os is, úgyhogy biztosan tetszene Flórának. Ez után nem maradt más dolgunk, mint a szín és a méret kiválasztása. A színt illetően sokat vitatkoztunk, mert szerintem a rózsaszín a barátnőnk kedvenc színe, mások szerint a piros, valaki azt mondta, hogy a szürke alapon sokkal jobban néz ki ez a minta. Végül kisorsoltuk a rózsaszínt, úgyhogy az én elképzelésem nyert. Nem volt könnyű dönteni így, hogy ekkora a választék a színekből: van királykék, szürke, fekete, fehér, piros, türkiz, rózsaszín és citromsárga is. Mindegyik nagyon szépnek tűnt egyébként a kép alapján, de szerintem a rózsaszín illik leginkább Flórához.

A méret kiválasztása sem volt valami egyszerű, mert ez elég kényes dolog. Még ha kicsit nagyobbat vásárolunk, az elmegy edzős vagy alvós pólónak, vagy aminek akarja, de ha kicsi rá, akkor az hordhatatlan. Így nagyon alaposan átnéztük a mérettáblázatot, hasonlítgattuk a saját méreteinkhez, mivel az ő cuccai közül egy sem volt nálunk. A méretválasztási segédben az állt, hogy a női pólóik nagyjából egy számmal kisebbek, mint a megszokott méretezés. Ezt alapul véve végül egy M-es méretűt választottunk ki. Szerencsére még mindig volt lehetőségünk kicserélni a szállítástól számított 14 napon belül, ha esetleg mégsem sikerült jól választani. Postán, GLS futárszolgálattal is visszaküldhetjük a cégnek a felsőt, vagy személyesen is bevihetjük kicseréltetni. Kiválasztottuk tehát az M-eset abban reménykedve, hogy talán eltaláltuk a méretet, beírtuk az adatokat, az egyikünk szállítási címét, majd ő ki is fizette kártyával. Az összeget elosztottuk, bár alapból sem volt nagy összeg, így meg pláne. A GLS futárszolgálattal történő szállításra 1-2 nap időtartamot írtak.

Meg is jött két nap múlva a póló, izgatottan hívott minket a barátunk, akinek házhoz szállították. Összegyűltünk és kibontottuk, nem találtunk rajta hibát, a minta pont, mint a képen, az anyag kiváló. Prémium minőségű pamut anyagból készült a póló, nagyon kényelmes. A mosási és vasalási előírásokat persze be kell tartani, ezeket az információkat majd továbbítjuk (mosás maximum 40 fokon, kímélő módon, vasalás közepesen meleg vasalóval csak a minta körül). Másnap elvittük Flórának a pólót és izgatottan lestük, hogy vajon mit szól hozzá. Elkerekedett a szeme és felnevetett, amikor meglátta, egyértelmű volt, hogy nagyon meglepődött és nagyon tetszik neki az egyéni póló. Fel is próbálta és szerencsére jó lett rá. Talán egy icipicit nagy, de mondta, hogy így pont kényelmes. Ez után a siker után elképzelhető, hogy majd az egyedi pólónyomásra is visszatérünk.