A gyerek egészsége fontosabb, mint a fűtőszőnyeg ára!

Szerintem a gyerekek általában szeretik a zoknikat. Én legalábbis imádtam, és imádom még most is: csíkos, vastag, puha, „felhőzokni”, tarka bokazoknik, mintás, egyszínű…

A gyerekem, na, ő viszont utálja. Ha nem figyelek a reggeli felöltözésnél, akkor tavasszal-nyáron, amikor meleg van, még cipőbe se vesz, de télen is, akármilyen hideg van, akármennyire átfázott, hazajön, és az az első, hogy zokni le, és mezítláb rohangál a kövön.

Aztán persze folyton náthás, beteg, meg van fázva… Télen szinte állandóan, még kora tavasszal is, és egyszerűen nem tudom rávenni a zokni hordásra – így eldöntöttük, hogy padlófűtést csináltatunk.

Az első kérdés persze az volt, hogy mennyibe fog ez kerülni, hol áll most a fűtőszőnyeg ára?

A férjem egyik kollégája javasolt egy céget, akik nagyon korrekten dolgoznak, így az ő honlapjukat vettük célba. A korábbi árajánlatok alapján létrehoztak egy átlagárat, négyzetméterek szerint, de azt javasolták, mindenképp kérjünk konkrét ajánlatot, azzal lehet komolyan számolni.

fűtőszőnyeg ár

Azért lecsekkoltuk, hogy az 60 nm-es házikónk melyik kategóriába esik, hogy egyáltalán gondolkozzunk-e a dolgon, de megnyugodtunk, hogy elvileg bő egymillió forintból kijövünk, így megnéztük közelebbről a kalkulátort.

Mert a fűtőszőnyeg ára egy dolog, igazából az ingatlan mérete, a falak vastagsága, a szobák és a fix bútorok elhelyezkedése az, ami nagyon sokat nyom a latban.

Első körben meg kellett adnunk néhány adatot a házzal kapcsolatban. Az első kérdés az épület típusa, mely szerint épülő félben lévő, vagy pedig kész házról beszélünk-e. Utólag is lehetséges a padlófűtést beszereltetni, csak valószínűleg fel kell majd szedni a jelenlegi burkolatot, mert túl magas lenne ráépíteni.

Az épület típusa után meg kell adni a méretét, a helyiségek számát, majd azokat részletezve, ami esetünkben egy fürdő, egy vécé, egy előszoba, egy nappali, egy konyha és két háló – itt lehet jelezni, ha valahova, pl. előszoba vagy vécé nem akarunk padlófűtést. Ezután már csak a termosztátok számát kell megadni, és a településünket és az elérhetőségeinket – előbbit azért, mert a szállítás is beleszámít az árba.

A honlap leírása szerint 24 órán belül elküldik az előzetes árajánlatot, még konkrétabbhoz szükség van az alaprajzra. Remélem, a férjem elő tudja ásni, mire megérkezik a válasz email…

Én pedig megyek, és beadok valamit a gyereknek, mert bár most nincs tél, és nem olyan hideg padló, mégis képes volt megfázni…