A gyógyíthatatlanság nagyobb ívű gondolkodásra sarkall

Mindenféle betegségtípus közül a legszorongatóbb egy olyan terhét elviselni, ami gyógyíthatatlan. Amivel kapcsolatban meg kell értenünk, hogy életünk végéig velünk lesz!

Sokat változtatott egyik sclerosisos ismerősünk életszemléletén, mikor fákat kezdett nevelni. De eleve ehhez a dologhoz kell egy szemléletmódbéli változás, aminek csak utána tudhat a beteg harmóniába kerülni önmagával.

Vele közös egyik barátunk gyakran rendelt akkoriban a gazdabolt.hu nevű webshopból, fűszernövény ládát és hasonló különleges dolgokat, és ő szólt nekünk, hogy olvasgassuk, amiket a Facebookon megoszt rendre ez a társaság, mert alapos kiskertésszé válhatunk ezáltal. Ezzel a szörnyű betegséggel küzdő, szóban forgó ismerősünk pedig egy ideje már csak erre vágyott: szépséget, maradandót létrehozni, gyümölcsfákat ültetni, gondozni, átélni azt, hogy milyen egy lüktető mikrokultúra részesének lenni.

A Gazdabolt neki is sokat segített, így köszönjük is a tippet. A fűszernövények pedig olyasmik, amikkel igazán tevékenynek érezheti magát gyakorlatiasabb értelemben is. A vetőmag akció is nagyon sokat segített. Mert olyan gazdag kis kertje kerekedett, amiből sokunkat ellát mindenféle, a konyhában hasznos dolgokkal. A gazdabolt.hu mindenféle vetőmaggal kecsegteti, ő pedig most már kísérletezni is egyre jobban vágyik, mióta rutint szerzett a növénynevelésben. Mindenféle eszköz, kellék, a latex bevonatú kerti kesztyűig, vagy akár a vadriasztó gépig, kis- és nagygazdálkodók számára egyaránt rendelkezésre áll náluk.

És valóban, megerősítette ő is, hogy attól lett magabiztos egy ilyen, kezdetben még számára is új dologban, mert rengeteg tippet, trükköt tanult, kapott a weboldal tanácsadóitól.

Túlzás azt mondani persze, talán, hogy maga a gazdabolt.hu változtatta meg alapvetően az életét, de mindig kell egy lökés, szinte mindenkinek, aki valami más felé fordul, hogy megtalálhassa hosszú időre a céljait, és a visszatérő szépséget a folyamatosságban. Mindenkinek kell egy ihletett pillanat – így is mondhatnám -, és neki ez a gazdabolt.hu kínálatának megtalálása, és a cikkeikben való pár napos elmerülés volt. Utána, már vágyott vissza az oldalra, még többet tanulni, és rendelni mindenfélét, ami által kipróbálhatja, hogy megy-e ez neki gyakorlatban is. Mint mondtam, ma már gyümölcsfái és gazdag kertje van, amivel nem csak magának, nekünk is sok örömöt szerez. Olyannyira, hogy ha lesz időm, én is “kiskertész” leszek, mert ez egy csodálatos világ, amiben mostanra én is elmerítkeznék. Otthon megtermelni pedig fűszert, gyümölcsöt… Úgy hangzik, mint egy álom! Egy álom, ami nekünk itt az Újlipótvárosban elérhetetlen álom is volt sokáig, amíg nem találtunk olyat, aki megcsinálta, pedig ugyaninnen indult, mint mi… Ha költözni kell, költözünk, de magam is ezt fogom csinálni egyszer, ez biztos.