A kávé is egy szép ajándék

Ha valakinek egy ilyen komoly betegsége van, mint a szklerózis multiplex, annak nagyon oda kell figyelnie, hogy mit visz be a szervezetébe. Ha valaki nem rendesen étkezik, az kihat az egész szervezetére, és negatív tünetekkel is járhat. Éppen ezért én igyekszem mindig utánanézni a legutóbbi egészségügyi híreknek, hogy az én állapotomra mit ajánlanak, és mit nem.

Például mindig is nagyon szerettem a kávét, de megoszlanak a vélemények arról, hogy az mennyire egészséges. Valaki azt mondja, hogy jót tesz, de mások szerint, meg káros is lehet, főleg, akinek szívpanaszai vannak. Mivel a rokonság is tudja, hogy szeretem a kávét, ők is gyakran hoznak nekem, és én is szívesen adok ajándékba. De komolyabban is érdekelni kezdett, hogy vajon tényleg érdemes-e fogyasztani, nem egészségtelen-e.

A kávé előnyei az utóbbi időben számos hír témáját képezték. Egy egyre növekvő számú kutatás kimutatta, hogy a kávé sok hihetetlen egészségügyi előnnyel is rendelkezik.

A kávé tehát jó neked? Igen! Tanulmányok kimutatták, hogy a kávé fogyasztása segíthet csökkenteni számos súlyos egészségügyi probléma kockázatát, és még jobban is érzi magát tőle az ember. Nézzük meg, hogy a kávé hogyan befolyásolhatja pozitívan a testedet és az elmédet!
Íme néhány csodálatos ok, amiért több kávét kell inni

Kávé serkenti az anyagcserét, tanulmányok kimutatták, hogy a kávéfogyasztás valójában segíthet zsírt égetni, ezáltal pozitívan befolyásolja a fogyást. A koffein az idegrendszert is stimulálja, ami azt jelenti, hogy jeleket küld a zsírsejtjeinek, hogy bontsák le a testzsírt. Azt is kimutatták, hogy az edzés során javítja az atlétikai teljesítményt és az állóképességet.

Csak ezek a két ok önmagukban elég meggyőzek ahhoz, hogy mindenki több kávét igyekezzen elfogyasztani, főleg az edzőterem felé menet A kávé emellett nagy forrása az antioxidánsoknak és az alapvető tápanyagoknak. Hidd el, hogy a kávénak sok tápértéke van. Számos alapvető tápanyagot tartalmaz, beleértve a riboflavint, pantoténsavat, mangánt, káliumot, magnéziumot és niacint.

Az antioxidánsok óriási forrása, és az antioxidánsok azért fontosak, mert olyan anyagok, amelyek megakadályozzák vagy késleltetik a sejtkárosodást, és szabályozhatják a szabad gyökök elleni küzdelem hatékonyságát.

A kávé segíthet megelőzni a cukorbetegséget. A cukorbetegségben több mint 400 millió beteg szenved, óriási egészségügyi probléma, a 18 év feletti felnőttek körülbelül 8% -át érinti világszerte. Tanulmányok azt mutatják, hogy a kávéfogyasztóknál szignifikánsan alacsonyabb kockázata van a r. típusú cukorbetegség kialakulásának. Az egyik vizsgálatban a legalább napi három csésze kávét fogyasztó résztvevők 42% -kal csökkentették a 2. típusú cukorbetegség kockázatát. Ha valaki aggódik a cukorbetegség miatt, érdemes rendszeresen beleépíteni a kávét a diétájában, hogy növelje az esélyét annak megelőzésére. De győződjön meg róla, hogy emellett korlátozza a cukrok bevitelét is.

A kávé okosabbá is tehet. A kávé tartalmaz egy koffein nevű szert, ami a központi idegrendszert serkenti. Ha valaki kávét iszik, a koffein az agyba jut, ahol azokat a neuronokat stimulálja, amik a zsír égetésének fokozásáért és az energiacsere fokozásáért felelnek az agyadban.

Segíthet a májbetegségek megelőzésében is. Tanulmányok kimutatták, hogy van kávénak egy összetevője, amely megvédi a cirrózisnak nevezett májbetegségtől. Ha még soha nem hallott a cirrózisról, akkor ez olyan állapotot jelent, ahol a májszövet sérül és ezt helyettesíti a hegszövet. Többféle módon alakulhat ki, mint például a fertőzések, az elhízás és más körülmények között, de különösen az alkohol túlzott fogyasztása miatt. A kávé rendszeres fogyasztása természetes detoxnak bizonyult, ami segít megvédeni a cirrózis kialakulásától. Tehát a kávé ad a májnak egy kis extra védelmet.

A kávé segíthet a szívbetegségek és a stroke megelőzésében is. Voltak olyan tanulmányok, amelyek azt mutatják ki, hogy a mérsékelt kávéfogyasztás csökkentette a koszorúér-betegség kockázatát a nőknél. A kutatások azt is kimutatták, hogy a gyakrabb kávéfogyasztás csökkentette a szív- és érrendszeri betegségek és a stroke kockázatát. Nyilvánvaló, hogy a kávéfogyasztás nem fogja teljesen megszüntetni a szívbetegség kialakulásának esélyeit vagy a stroke-ot (jó étrendre, életmódra és jó génekre is szükség van). De ha a kávé hozzáadásával a meffelelő diéta segít csökkenteni a kockázatokat, akkor miért ne próbáljam meg?

A koffein csökkentheti a bőrrák kockázatát is. Egy tanulmány megállapította, hogy a gyakori kávéfogyasztás a melanoma néven ismert, bizonyos típusú bőrrák kockázatának mérsékelt csökkenésével jár.

A koffein segíthet megvédeni a demenciától és az Alzheimer-kórtól is. Az Alzheimer-kór olyan betegség, amely problémákat okoz a memória, a gondolkodás és a viselkedés terén. A tünetek általában lassan alakulnak ki, és idővel rosszabbodnak, eléggé súlyosak ahhoz, hogy végül zavarják a napi feladatok elvégzésében is az embert. A kutatások kimutatták, hogy napi 3 -5 csésze fogyasztása a középkorúaknál az Alzheimer-kór és a demencia kockázatát mintegy 65% ​​-kal csökkenti.

A kávé segíthet csökkenteni a Parkinson-kór tüneteit. A Parkinson-kór egy krónikus betegség, amely bizonyos idegsejtek hibás működését és halálát jelenti az agyban (neuronok). Ez progresszív betegség, ami azt jelenti, hogy a tünetek idővel rosszabbodnak. Az ok ismeretlen, és nincs gyógymód. Világszerte közel 7 millió ember él Parkinson-kórral. Tanulmányok kimutatták, hogy a magasabb kávé- és koffeinbevitel a Parkinson-kór jelentősen kisebb gyakoriságával jár.

A kávé csökkentheti a depresszió veszélyét is. A depresszió egy krónikus és súlyos hangulati zavar, amely kétszer annyi nőt érint, mint a férfit. Súlyos tüneteket okoz, amelyek befolyásolják, az emberek hogyan gondolkodnak, érzik magukat, és miképpen foglalkoznak a mindennapi tevékenységekkel, mint például alvás, étkezés vagy munka. A nők körülbelül 20% -át életük során legalább egyszer eléri a depresszió. A vizsgálatok azt találták, hogy a megnövekedett kávéfogyasztás csökkentette a depresszió kockázatát.

A kutatások szerint a felnőtteknek naponta 3-4 csésze kávét kell fogyasztaniuk a legtöbb egészségügyi előny elérése érdekében.

Ezek után már teljesen egyértelmű, hogy a kávé fogyasztása olyan előnyökkel jár, ami nemcsak nekem fontos, hanem másoknak is komoly előny lehet a környezeteben. Tehát nyugodtan lehet bárkinek kávét ajándékozni.

A sógornőmnek amúgy közeleg a névnapja, és meg akarnám lepni valamivel. Szerencsére megtaláltam az Ajándék varázsló oldalt, ahol sok különböző webshop termékei között válogathatok. És ezen belül rengeteg féle kávé is van, nem csak sima instant kávék, hanem különlegességek is a világ mind részéről. Itt biztosan találok egy olyan pörkölést, amit a sógornőm még nem kóstolt.

Ha ajándékot szeretnél venni valakinek, és éppen egy különleges kávét keresel jó áron, akkor látogass el erre az oldalra:
https://ajandek.varazslo.hu/blog/item/ajandek-kaveimadoknak