A rendelőben hallottam, hogyan érdemes céget alapítani

Édesanyám sajnálatos módon egy autoimmun betegségben szenved, amely krónikus betegség, a központi idegrendszert, az agyat és a gerincvelőt érintve. Sclerosis multiplex a neve. Ennek a betegségnek a következményei lehetnek akár súlyosak is, mint például rokkantság. Bizonyos időközönként el szoktam kísérni édesanyámat a klinikára, hogy megvizsgálják, hogy van, milyen az állapota. Most is éppen a rendelőben várakozunk. A mellettünk ülő urak a kelleténél hangosabban beszélgetnek arról, hogyan alapítottak céget. Tipikus férfias, üzletemberes téma.

Egy Topcégalapítás nevű cég neve elég sokszor hangszik el, azt feltételezem, hogy ennek a cégnek a segítségével alapították saját cégeiket. Nagyon dicsérik. Azt mondják, hogy egy európai cégminősítő vállalkozás egy magas minősítést adott ennek a cégnek, ami azt jelenti, hogy pénzügyileg nagyon stabil cégről van szó. Mind a ketten kft-t alapítottak a közelmúltban.

Szóba került az az összeg, ami a kft alapítás törzstőke összege, azaz hogy mennyi pénz szükséges a kft alapításakor. Meglepődtem, mert ez az összeg csupán 3 millió forint. Azt gondoltam volna, hogy sokkal több pénz kell hozzá. Így bevallom és is rendelkezem azzal az összeggel, ami a kft alapítás törzstőkéje kell, hogy legyen.

A törzstőke után áttértek a cégalapításra és egy bizonyos nagyon kedvező székhelyszolgáltatásra. Azt mondják, hogy van egy község, nem messze a fővárostól, ahol nem létezik iparűzési adó. Ők olyan székhelyszolgáltatást vettek igénybe, amiben a cégüknek ez a község lett a székhelye. Azt is mondják, hogy ennek a csomagnak számos olyan része van, ami megkönnyíti a vállalkozásuk életét, mint például, hogy átveszik a hivatalos leveleket a postán és továbbítják az ügyfélnek, vagy biztosítanak tárgyalótermet, így nekik nem kell bérelni helyiséget vagy irodát.

A cég megalapítása nagyon egyszerűen ment mindkettőjüknek, azt mondják, hogy csupán egy órát vett igénybe a konzultáció, megegyeztek, mindent aláírtak és pár napon belül már értesítették is őket, hogy a cégbíróság elfogadta és bejegyezte az új céget.

Azt is mondták, hogy ez a teljes körű székhelyszolgáltatás fél évre csupán 39.900 forint és egy ajándék hónapot is kapnak, plusz, hogy a cég megalapítása teljesen ingyenes volt és még ügyvédet is biztosítottak számukra a személyes találkozásnál, amikor az iratokat és dokumentumokat rendezték. Mind a ketten nagyon elégedettek voltak.

Akkor zökkentem csak ki a hallgatózásból, amikor a doktornő bennünket szólított. Egy ilyen érdekes téma hallatán el is feledkeztem arról, hol is vagyok éppen, és valljuk be, így sokkal hamarabb eltelt a várakozási idő és sokkal tájékozottabb is lettem, hála az uraknak.