Amit eddig a masszázsról biztosan nem tudtál

Napi kisokos. Bizonyára mindenki járt már masszőrnél, tudja milyen masszázsok léteznek, legalább felsorolás szintjén. Számos pozitív hatása van a masszázsnak, serkenti a vérkeringést, csökkenti a stresszt, fellazítja a letapadt, merev, esetleg görcsös izmokat, táplálja a bőrt, fiatalabbá, kiegyensúlyozottabbá és harmonikusabbá tesz. Minderre tökéletes példa a Karma Thai Masszázs szalon, Budapesten. Hallottatok már róla? Ha nem, akkor csekkoljátok a honlapot, ami éppen olyan kifinomult és elegáns, mint maguk a szalonok: https://karmathaimasszazs.hu/herbal-masszazs.

Nos ebben a szalonban számos masszázs közül választhat az ember, attól függően mire vágyik vagy mire van éppen szüksége. Van például hát masszázs, tradicionális thai masszázs, nyak, fej, váll vagy talp masszázs, van páros masszázs is, ami kifejezetten jó ajándék lehet párnak, barátnak vagy rokonnak. Van még kókuszolajos masszázs, száraz és meleg olajos masszázs valamint herbál masszázs. Én most az utóbbiról fogok beszélni, és belinkelem az oldalt, ahol ti is tudtok kutakodni: https://karmathaimasszazs.hu/herbal-masszazs.

A herbál masszázs egyébként egy több erez éves hagyományú, hatalmas múlttal rendelkező masszázs típus. Azt kell tudni róla, hogy ez a legtisztább, legtermészetesebb masszázs, mivel csak és kizárólag a természet nyújtotta lehetőségekkel dolgozik, semmi kemikália, semmi mesterséges anyag, csak az egyszerű természet.

A masszázs során gondosan összeválogatott gyógynövények és fűszerek segítségével masszíroznak. Ezeket egy textilgombócba csomagolják, amelyet gőz fölött melegítenek át. Majd ezzel a gombóccal masszírozzák bele a Thaiföldön őshonos növények varázslatos gyógyító erejét az ember bőrébe. A meleg gőz hatására a bőr pórusai kitágulnak, így tud a bőr újjászületni és a sejtek pedig megújulni.

Nagyon fontos a herbál masszázst nem javasolják olyan embernek, aki autoimmun betegséggel vagy esetleg szívproblémákkal küzd. Ilyen betegség például a sclerosis multiplex, amely egy krónikus esetlegesen rokkantsághoz vezető megbetegedés. Érinti a központi idegrendszert, az agyat és a gerincvelőt. Azért autoimmun betegség, mert az idegrendszer idegenként azonosítja a szervezet anyagait és megtámadja őket. Továbbá nem ajánlják a herbál masszázst csontritkulással küzdőknek vagy cukorbetegeknek, vagy olyan bőrbetegeknek, akiknek nincs jó hatással a nedvesség vagy a meleg a bőrükre, mert esetleg allergiás reakciót válthat ki.

Természetesen a masszőrök mindent meg fognak kérdezni a masszázs megkezdése előtt és ha a kezelés közben vennének észre hasonló jelet, akkor megfelelő módon tudják kezelni.