Ápolónőként és anyaként is helyt kell állnom

Egy sclerosis multiplexes betegekkel foglalkozó egészségügyi intézmény ápolójaként dolgozom Budapesten. Nagyon szeretem a munkámat, igazán felelősségteljes meló, most hiányzik is, hogy babáim vannak és itthon vagyok. Lelkiismeretesnek tartom magam, jó érzés idős embereken segíteni, főleg, mikor ilyen szörnyű betegséggel kell megküzdeniük. Mindig igyekeztem az ott létüket vidámmá tenni, ezért hiába voltam a szülés előtti időszakban feszült és zaklatott lelkiállapotú a hormonok miatt, ezeket próbáltam nem bevinni a munkahelyemre. A férjem, Karcsi sokat segít nekem most otthon, de minél hamarabb szeretnék majd visszamenni dolgozni, véleményem szerint nem szabad otthon ragadni szülés után, mert annál nehezebb lesz visszaállni a normális kerékvágásba.

A két kicsi, Mira és Máté igazán tündéri gyerekek. Nem sokat aludtam mostanában, az igaz, de a létezésük mindennél többet ér számunkra. A múltkoriban el kellett intéznem egy igazán fontos feladatot, Karcsinak sok dolga akadt a munkahelyén, így rám hárult a kötelesség, hogy babakocsit vegyek a kicsiknek. Muszáj volt leváltani a mostanit, amit egy ismerőstől kaptunk, mert nem volt túl masszív és ahogy nőnek a gyerekek, nem lett volna már nem elég hely benne. Egy vadi új testvér babakocsit szerettünk volna vásárolni, hisz praktikusabb, mint két külön járgány, mert így egyedül is tudom őket hozni-vinni a városban szükség esetén. A szomszéd család a Dorjan márkát ajánlotta, mert nekik is az van. Nagyon tetszett nekünk az övéké, de ők sajnos külföldről szerezték be, mi pedig mindenképp magyar forgalmazót szerettünk volna a gyorsabb kiszállítás miatt, így arra nem kaptunk tőlük tippet, hogy honnan rendeljünk. Annától, a nővéremtől azonban igen. Egyik este felhívtam őt és kikértem a véleményét ebben a fontos az ügyben. Reménykedtem, hogy talán ő tud mondani egy megbízható oldalt, mert neki is van két gyereke. A BabaVerda Áruházat említette meg, hogy ott mindenképpen nézzünk szét, mert a nagy választék mellett a gyors kiszállítást is garantálják, neki legalábbis ez volt a tapasztalata velük kapcsolatban. Kiváncsivá tett ezzel az állításával, ezért felkerestem a babakocsik.hu-t. Hát Anna nem tévedett abban, amiket állított róluk. A testvér babakocsik kategóriájában rengeteg színű Dorjan kocsit találtam, sport kivitelben is,ezért muszáj volt átküldenem a férjemnek is, mert egyedül nem akartam ilyenben dönteni. Mivel kislányunk és kisfiunk is van, ezért olyan árnyalatot akartunk, ami mindkettejükhöz illik. Végül a piros sport kivitel mellett döntöttünk, amiről az aprólékos ismertetőnek köszönhetően teljeskörűen megtudtunk mindent, ami szükséges. A részletes fotónak hála azt is láttuk, hogy tartozik a babakocsihoz egy pelenkázótáska és egy nagy bevásárló kosár is, így ezeket már nem kellett külön megvenni hozzá. A 100 000 Ft feletti ingyenes kiszállításnak köszönhetően nem kellett fizetnünk a házhoz szállítás miatt és kaptunk tájékoztatást előre, várhatóan mikor hozzák a csomagot, így otthon tudtam maradni. Mivel Karcsi dolgozott, rám maradt a feladat, hogy miután megérkezett a jármű, valahogy összeszereljem. Ettől először megijedtem, mert egy jó nagy csomagot kaptunk, de miután láttam, hogy van benne összeszerelési útmutató, megnyugodtam, onnantól kezdve már sitty-sutty össze tudtam rakni a gyerekeknek az új járgányát. Mire Karcsi hazaért a munkából, már készen is álltunk, hogy kipróbáljuk. 

Pár héttel később be kellett ugranom a kórházba, elintézni pár hivatalos ügyet és vittem magammal a gyerekeket is. A folyosón sétálva találkoztam az egyik munkatársammal, Ritával, aki azonnal odajött hozzám és a kicsikhez. El volt ájulva tőlük, de a babakocsitól is, rögtön meg is kérdezte, honnan szereztük be. Tudtam, hogy neki is van egy karonülő babája, a kis Luca, csak vele az apukája maradt otthon, mivel Rita jobban keres nálunk. Szívélyesen segítettem neki és elmeséltem neki a jó tapasztalatomat a BabaVerda Áruházzal kapcsolatban. Elcsodálkozott, hogy egy ilyen minőségi terméket milyen jó áron tudtam beszerezni tőlük és megígérte, hogy megnézi őket majd otthon, hátha a férje is belemegy egy új babakocsi vásárlásába. Megkértem rá, hogy írjon egy üzenetet, ha sikerül találniuk valami jót, mert kíváncsi vagyok, máskor is rendelhetünk-e majd tőlük. Minél több pozitív véleményt hallok valamiről, annál jobban megbízom benne. Pár héttel később kaptam egy fotót Ritától az új babakocsiról, benne Lucácskával. Melléírta, hogy nagyon köszöni az ajánlásomat, nehezen tudták eldönteni, hogy melyik kocsit válasszák a sok közül, de végül amellett döntöttek, amit nekem is elküldött. Nekik is gyorsan kivitte a futár, nem kellett heteket várni rá, mint más helyen. Nekem az az életszemléletem, hogy mindig segítsünk az embereknek, ahol csak lehet. Számomra felemelő érzés segíteni, és ez nem csak a munkám során van így, hanem azon kívül is.