Az álmok, és a cross sisak

dream-333815_640Sokan hisznek az álmok valódiságában, és annak beteljesülésében. Vannak országok, népek, ahol igen csak nagy hangsúlyt fektetnek ennek a megfejtésére. Te hiszel az álmokban?

A legendák

Emlékszem még, valamelyik országnak a könyvben olvastam, hogy az oda valósi népek mennyire hisznek abban, hogy mit álmodnak. szinte útmutatást jelent nekik. Hogy ez mennyire jó, és érdemes követni, azt mindenkinek magának kell eldönteni. Mindenesetre, minden attól függ, hogy mennyire hagyjuk, hogy befolyásoljon bennünket, és azt, hogy mennyi hitet adunk annak, amit álmodtunk.

Azárt valljuk be az álmok lehetnek drasztikusak, kétségbeesést tükrözőek, de persze szépek is. Mindenesetre az, hogy hitelt is adjunk neki…hát nem tudom. Gondoltál már arra, hogy lehet e valóság alapja az álmodnak?

Az álmok hitelessége

Azért ha az álom éppen jó, vagy nem akar semmire mütetni, semmit tükrözni nem is baj. De mi van, ha pont egy olyan nagy döntésben befolyásol bennünket, az álom alapján hozhatunk vajon helyes döntést? Azokban a népekben, akik hisznek ezekben, igen is komoly döntések születhetnek ez ügyen. Akár életeket is eldönthet? Van joga egy álomnak dönteni erről? Persze ezt mi nem befolyásolhatjuk, hiszen minden nép másban hisz, más dolgokat követ.

A vágyak

Emlékszem a fiam egyik alkalommal jött reggel, hogy milyen szépet álmodott. Mikor megkérdeztem tőle, hogy mit, akkor csak ennyit mondott: Kaptam ajándékba egy cross sisakot. Néztem rá kérdően, hogy meséljen már tovább, hogy honnan jött ez az álom, és hogy mire is kapta? Azt tudtam, hogy a hamarosan közelgő születésnapja izgathatja ennyire, de azért egy 16 éves fiúnak nem feltétlenül egy bukósisakot vásárolnék születésnapjára.

A fiam pedig mintha szabadjára engedte volna a fantáziáját mesélte el, hogy mit is álmodott. Persze a sisak volt a lényeg mindenben. Az álmok néha valóra válnak, néha pedig nem. Ebben az esetben az utóbbi volt az igaz, mert sem motort sem egy bukósisakot nem kapott ajándékba. Kis csalódás mutatkozott rajta, de ettől függetlenül örült az ajándéknak amit kapott.

Sokszor játszanak velünk az álmaink, felbukkannak rég nem látott ismerősök, olyanok, akikre nem is gondoltunk évek óta. Vagy mondjuk a szörnyű álmok, a rémálmok, amik olykor nem szűnőnek tűnnek, és vissza vissza térnek. Azt hiszem befolyásolni nem tudjuk őket, sem pedig irányítani.