Az utazással járó stressz csökkentésére előre vettem matricát

Mindenki gondolhatja, hogy betegen nem túl jó dolog hosszú utakra menni, de engem ez nem tarthat vissza. A férjemmel régebben is sokat kirándultunk, és most se akarok lemondani a nyaralásokról. Már ki is néztem magamnak egy külföldi célt, de ahhoz is sokat kell utazni. Éppen ezért fel kell készülnöm arra, hogy lehet, hogy rosszabbul érzem magam a hosszú úton, de azért tervezéssel sok mindent ki lehet védeni. Az egyik ilyen dolog, hogy előre megvesszük az autópálya matricát, így azzal nem lesz út közben gond. Én az ilyen dolgokon tudok aggódni, úgyhogy ha ez a gond előre le van tudva, én is sokkal nyugodtabb vagyok. És a neten is lehet már ezt is rendelni, én amikor a megyei matrica vásárlást intéztem, nagyon gyorsan megvoltam vele.

A hosszú autós túrák emellett fizikailag is kényelmetlenek lehetnek, de nem kell ilyeneknek lenniük. Az úton is kényelmesen, nyugodtan, hidratálva és szórakoztatva tarthatja magát az ember, de egy kis időt vesz igénybe, hogy előkészítse az utazást. A kényelmesen kell ilyenkor öltözni, és kis plusz kényelemmel, mint például utazási párnákkal és takarókkal is lehet javítani a dolgokat. Tervezz be megállókat, hogy fájdalmas izmokat megtornáztasd.
A kényelmes ruha fontos. Válassz laza pólókat és ingeket. A többi utasnak lehet, hogy hidegebb vagy melegebb az autó, mint amit kényelmesnek találsz, így pár plusz réteg is legyen veled. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen hőmérséklethez igazodj. Egy hosszú ujjú pólót, vagy laza pulóvert is magával hozhat az ember. Viselj puha zoknit és cipőt, amiket könnyen le lehet csúsztatni. Ha télen utazik valaki, vagy egy sokkal hidegebb éghajlatra, győződjön meg róla, hogy a kesztyűt, a kabátot és a meleg sapkát magával hozza. Egy kis utazási párna nagyszerű kényelmet jelenthet az utazás során. Vegyünk egy könnyű takarót vagy kettőt is, olyat válassz, ami könnyedén hajtogathatók és könnyen elhelyezhetők. Kerüljed a hatalmas, bolyhos takarókat. Túl sok helyet foglalnak el. Az eldobható törlőkendőket is be lehet pakolni. Egyes kirándulások még olyan hosszúak is lehetnek, hogy egy nap vagy két napig nem férsz hozzá a zuhanyhoz. Az előre nedvesített törlőkendővel könnyedén frissítheted magad. Csökkentsed a stresszt mély légzéssel. A hosszú autóban való utazása stressz lehet mind a test, mind az elme számára. Egyszerű, mély lélegző gyakorlatok segíthetnek, és könnyen elvégezhetők bármikor. Természetesen csomagoljad be azt a vastag regényt, amit már hónapok óta el akartál olvasni, hogy ne unatkozz.

Ezzel a pár lépéssel máris kevésbé stresszes az utazás, és koncentrálhatok a nyaralásra az aggódás helyett.