Egészség és jégkár

Akinek valamilyen tartós egészségügyi problémája van, az megtanul odafigyelni minden részletre az egészségével kapcsolatban, és azt is megtanulja, hogy előre gondolkozzon.

Például elég sok tünet megelőzhető akkor, ha az ember tudja, hogy mire hogyan reagál a teste, és mitől szoktak előjönni a tünetei. Például nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenre van hatással az étkezés, meg hogy mit viszünk be a testünkbe. Amióta én erre is odafigyelek, jobban is érzem magam.

Még szerencse, hogy az elmúlt télen még ilyen jól éreztem magam, mert az nem volt könnyű időszak. Leginkább azért sem, mert elég komoly jégkár keletkezett a házunkban, és persze meg kellett javíttatnunk. Különben nem nagyon tudtunk volna megmaradni a tetőn keletkezett lyukak miatt sem. De sajnos nem volt biztosításunk, így persze a javítás teljes összegét nekünk kellett állni. Ez nem jött jól, akkor, mert éppen nyaralásra gyűjtöttünk, és külföldre akartunk volna menni. De emiatt nem mehettünk Máltára, ahogy akartunk.

Ebben az évben nem akartunk ilyen helyzetbe kerülni megint, ezért pár hónapja biztosítást kötöttünk. Persze sok lehetőséget megnéztünk, mielőtt megtaláltuk volna a legjobb megoldást. És másoknak is ezt ajánlom, mert több ajánlat is van, és nem mindegy, hogy melyiket választjuk a több közül. A biztosítással több mindent is lehet fedezni. A lakásbiztosítás jégkár esetén is fontos, de történhet más kár is, például árvíz miatt, és azt nem feltétlenül fedezi minden biztosítás. De ha valaki megtalálta az igazit, akkor már nem kell emiatt aggódni. Így már semmi nem áll annak útjába, hogy a következő nyáron elmenjünk Máltára vakációzni.