Farsangi jelmezek, bukósisak méretek

Már nagyon várták a gyerekek, hogy farsang legyen. Hát mit ne mondjak, én annyira nem, de ezt igyekeztem leplezni előttük. Te szereted a farsangot?

A készülődés

Szerencsére azért van egy kis segítségem ebben a dologban, mert anyósom varrónő, és mindent meg tud varrni, amit csak kitalálnak a gyerekek. Van hogy még anyagot sem kell venni, mert annyi minden maradék holmija van, hogy sokszor nincs is szükség arra, hogy bármit vásároljunk hozzá.gaugama-1187196_640

Bevallom nagyon örülök neki, hogy elkészíti a gyerekek jelmezét. Nem csak azért, mert ezzel le veszi a vállamról ezt a terhet, hanem azért is, mert így minden évben egyedi jelmezben lehetnek. Minden félék voltak már, amit csak el lehet képzelni.

A gyerekek, és az ízléseik

Két lányunk van, és egy fiunk. A lányok ikrek, de egyáltalán nem is hasonlítanak egymásra. Tényleg ég és föld. Az egyik lányosabb típusú, míg a másik inkább fiúsabb. Néha két fiú jelmezt kell készítenie, és egy lányt. Mindig is álmodozott arról, hogy egyszer majd habos babos ruhákat varrhasson a lányoknak. Lilla volt már cukorka lány, hercegnő, de volt már süteménynek is beöltözve. Sokszor igen csak jókat mulatunk a jelmez ötleteken.

Ádám a fiunk egyik évben kitalálta, hogy ő versenyző szeretne lenni. Na ezt azért nem olyan egyszerű megvarrni, hiszen milyen egy verseny ruha? Az internetet böngésztük akkoriban, hátha találunk valami megfelelő ruhát. Igen ám, de az sem mindegy, hogy autó, vagy motor versenyző. Na kitalálta, hogy az unoka bátyának van bukósisakja, és majd elkéri az övét. Hiába próbáltam meggyőzni róla, hogy a bukósisak méretek eltérőek, és ami az egyikük fejére jó, az a másikéra nem biztos, hogy az lesz.

Sokszor igen csak makacsok, és annyira feleslegesen beszélek nekik, mintha meg sem hallanák. Ebben az esetben addig nem nyugodott le, míg el nem mentünk felpróbálni, és ki nem derült, hogy nem jó a sisak, és hogy igen csak nehéz is lenne magával cipelni egész nap.

Az este fénypontja

Persze mi más is lehetne, mint hogy otthon mindenki a saját jelmezébe bújik bele, és hogy egymást megnézve fejezzük be a farsangi mulatságot.

Míg anyósomék a jelmezeket simítják utoljára, és nézik át, addig én a sütiket készítem elő, hogy mindenkinek meglegyen a sajátja, nehogy lemaradjon valami.  lényeg mindig hogy jól érezzék magukat.