Gondolj a jövőre!

Az autoimmun betegségeket, mint amilyen például a sclerosis multiplex, egyelőre nem tudják konkrét orvosi eljárással gyógyítani, helyette fizikoterápiával, vitaminokkal és szteroidokkal kezelik a betegeket. Sokan attól tartanak, hogy rokkanttá teszi majd őket a betegség, hiszen nagyon sok esetben végződik így egy sclerosis multiplexes beteg története, sajnos. Én viszont ismerek egy olyan embert, akinél jól hatott a szteroidos kezelés, és szerencsére meggyógyult.

Ő egy olyan ember, aki soha nem adja fel, és meg kell hagyni, elég sikeres is mind a magánéletében, mind a munkájában. Egyszer megkérdeztem tőle, mi a sikerének titka, hogy lehetséges az, hogy kigyógyult a betegségéből. Azt mondta, mindig a jövőre kell gondolni, és annak megfelelően cselekedni. A gyógyulásnál neki az volt a célja, hogy tudjon majd táncolni a lánya esküvőjén. Ez pedig egy távoli cél, tekintve, hogy a lánya még csak most töltötte a kilencet, így egy jó pár évig még legalább egészségesnek kell lennie. Ehhez a célhoz tartotta is magát.

Beszélgetésünk alkalmával rám förmedt, mikor a napelemek kerültek szóba, és én azt merészeltem mondani, hogy bár szeretnék, de túl drágák. Szerinte ez mind csak kifogás, ha az ember akar valamit, úgy igazán, akkor el is éri azt, nem pedig magyarázkodik, hogy miért nem tudja elérni, amit szeretne. Mindig van megoldás – mondta.

Igaza volt. A megoldást az és esetemben napelemes pályázatok magánszemélyeknek kell hívni. Ez gyakorlatilag nem más, mint egy olyan hitel, amelyre 0% kamatot kell fizetni, tehát csak annyit adok vissza a banknak, amennyit kaptam. Magyarország ezzel kívánja népszerűsíteni a megújuló energiaforrások használatát a magánszemélyek körében.

A tőke főleg az Európai Uniónak köszönhető, mert az EU határozta el, hogy zöldebbé, környezetbarátabbá szeretne válni. Azokat az országokat pedig, amelyek nem rendelkeznek jelentékeny megújuló energiaforráson alapuló gazdasági berendezkedéssel, úgymond jelentős pénzekkel támogatják, így hazánkat is.

napelemes pályázatok magánszemélyeknek

A felvett hitelösszeg 500 000 és 10 000 000 Ft között kell legyen, és 10% önerő szükséges hozzá. De ez gyakorlatilag ingyen pénz. Azért írom ezt, mert a napelem rendszer visszahozza az árát körülbelül 10 év alatt – kinek kevesebb, kinek több idő kell hozzá. Tehát az első 10 évben a hitel törlesztőjét termeli meg a napelem rendszer, ezek után pedig csak egy valami marad, ez pedig nem más, mint a színtiszta profit. A pénz, amelyet a villanyszámlára költenék, megmarad nekem. És ha egy megbízható céget bízok meg, 20-25 évig nem is lesz kiadásom a napelem rendszer miatt.

A megbízhatóságot a Pentele Solar Kft-nél találtam meg, miután végigböngésztem a találatokat a napelemes pályázatok magánszemélyeknek címszavakra. Belevágtam, megcsináltam, mert végig az ismerősöm szavai lebegtek a szemem előtt: Gondolj a jövőre!

A jövőben lesz egy csomó megtakarításom, hála a napelem rendszernek. A jövőben az unokáimnak, és az ő unokáiknak kell majd a bolygón élni, én pedig hozzájárultam, hogy élhető legyen a világunk, hiszen megújuló energiaforrást használok, hála a napelemes pályázatoknak magánszemélyek részére. Örülök, hogy mostanra már én is boldog napelem rendszer tulajdonos vagyok, annak pedig még jobban, hogy van egy ilyen inspiráló ismerősöm.