Hogyan foglaljuk le a gyereket otthon? Nyomtassunk!

Legyen felnőtt vagy gyerek, egy bizonyos idő múlva mindenki megunja, hogy ágyhoz van kötve. Hiába vannak sorozatok, internetes játékok, mi, felnőttek is megunjuk ezeket egy idő után. Én legalábbis mindig olyan ember voltam, aki nem tudott 2 napnál tovább ágyban maradni. Éppen ezért borzasztó látni, hogy a gyerekek ágyhoz vannak kötve és a szüleik kétségbeesetten igyekeznek lekötni a figyelmüket.

Már korábban írtam arról, hogy honnan vehetünk különböző logikai és egyéb játékokat amik a felnőttek és gyerekek figyelmét is lekötik. Ezt a kis ajánlót itt olvashatjátok el: http://smboe.hu/hogyan-usd-el-az-idot-ha-agyhoz-vagy-kotve/.

Most egy ennél sokkal költséghatékonyabb dolgot ajánlanék Nektek. A gyerekeket nem nehéz lekötni, inkább azzal van a gond, hogy a figyelmüket és a koncentrációjukat fent is kell tartani. Nem lehet egész nap a TV előtt hagyni őket, mert az nem tesz jót nekik, ahogyan a túlzott internet használat sem.

Ezért fontos, hogy a TV és az Internet, a telefonok és tabletek világából kiszakítsuk egy kicsit őket és kreatív módon szórakoztassuk őket.

Vettünk üvegfestéket, színesceruzákat, gyöngyöket. Ezek mind oylan dolgok, amikkel egy beteg gyerek is szabadon játszhat, amikhez nem kell állóképesség, de mégis szórakouztatóak.

Vettünk egy nyomtatót, és ez rengeteg lehetőséget rejt magában. Egy nyomtatóval rengeteg kreatív feladathoz nyomtathatunk segítséget, vagy útmutatást. A fenntartása is olcsó, hiszen nem használ áramot, és ha nem színesben nyomtatunk és nem egész lapos, kitöltött képeket, akkor sokáig elég is egy festékpatron.

Egyébként nem mindegy, hogy honnan vesszük a patront. Nekem jól bevált, hogy a nyomtatoalkatresz.hu/patron oldalról vásárolok. Nem kell ugyanis elmennem a patronért, nem kell feleslegesen utazgatnom, hanem házhoz hozzák. A legtöbb nyomtatóhoz lehet itt patronokat kapni. Majdnem minden márkához és típushoz más patronra van szükség, ezért érdemes nagyon figyelni, hogy tényleg a jót válasszuk ki.

Ha ugyanazon gyártó patronjait vásároljuk, akkor a minőségben nem nagyon tudunk különbséget találni a boltok kínálatai között, viszont szerintem nem mindegy, hogy milyen áron jutunk hozzá a patronokhoz. A nyomtatoalkatresz.hu/patron oldalon sokszor vannak akciók, érdemes ilyenkor többet is vásárolni, így sokáig elég, és olcsón is jutottunk hozzá a patronokhoz. Mindig pontosan és gyorsan kapom meg a rendelésemet, szóval én azt mondom, hogy egy teljesen megbízható, számomra jól bevált oldalról van szó.

De mit is nyomtathatunk a gyerekeknek?

Nyomtattam már üvegfestéshez mintákat, ilyenkor olyan képet keresek, aminek csak a fekete körvonala van meg, ezt pedig körbe tudják festeni az üvegfestékkel. Nyomtattam még színezőket, gyöngy-állatka fűzéshez útmutatót, keresztrejtvényeket, sudokut, logiksi játékokat és kis “zseb” társasjátékhoz pályát is. Persze foglalkoztató feladatokat is lehet nyomtatni az internetről.

Az interneten mindent meg lehet találni, és a gyerekeket nagyon sok logikai játékkal, kreatív feladatokkal is el lehet foglalni, ha úgy alakulnak a dolgok, hogy otthon kell maradni velük, vagy nem kelhetnek ki az ágyból.