Hogyan üsd el az időt, ha ágyhoz vagy kötve?

A betegek figyelmét nagyon nehéz elterelni, nehéz elszórakoztatni őket, mikor ágyhoz vannak kötve. Akár felnőtt, akár gyermek legyen az illető, a televízió vagy a telefon, a laptop bámulását hamar meg lehet ám unni. Ezért úgy döntöttem, hogy szét fogok nézni a logikai játékok között.  

Amikor meg voltam fázva, csak pár napig kellett az ágyban maradnom, de ez alatt az idő alatt is nagyon unatkoztam. Megnéztem pár sorozatot, és nagyjából ennyi volt minden, amit tenni tudtam. Hiába érdekesek, és hiába szeretem nézni őket, azért mégiscsak meg lehet unni, ha az ember sorozatokat bámul napokig. Ekkor gondoltam bele, hogy milyen lehet azoknak, akik hosszabb ideig ágyhoz vannak kötve. Egy idő után mindent meg lehet unni. A gyerekeknek is a számtalan játékuk egy idő után unalmassá válhat. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy a kórházban fekvő gyermekek számára logikai játékokat fogok vásárolni. Azért döntöttem a logikai játékok mellett, mert ezekkel lehet a legtöbbet elszórakozni, ezekkel tudnak a legtöbbet játszani anélkül, hogy megunnák, hiszen a kicsit is kitartó csemeték addig nem fogják abbahagyni, amíg meg nem oldották a feladatokat.

Emlékszem, egyszer mikor gyerek voltam, kaptam egy olyan logikai játékot, amiben csupán alakzatokat kellett kiraknom kockákból, de napokig elszórakoztam vele, és nem kellett semmi mást kitalálni, hogy ne rosszalkodjak, csak igyekeztem megoldani az előttem álló feladatot.

A kórházakban fekvő gyerekeknek is pontosan erre van szüksége, hogy lekössék a felesleges energiáikat, vagy a figyelmüket, hogy ne rosszalkodásra fordítsák azt. Ha logikai játékok kerülnek a kezükbe, legalább unatkozni sem fognak.

A logikai játékok előnye nem csak ez. Nem csak annyit tudnak, hogy lekötik a gyermekeket, és pár órára- vagy napra elfoglalják őket, fejlesztik is az agyműködésüket, a gondolkozásukat, a problémamegoldó képességüket, néhány a térlátásukat is. Nem tűnik olyan nagy dolognak, hogy egy kicsit gondolkoznak a gyerekek valami játék megoldása közben, de valójában nagyon is sokat jelent, hogy kerültek e már a kezébe logikai játékok, vagy esetleg ügyességi játékok. Ha ilyesmikkel játszik, később az iskolában is sokkal jobban, könnyebben tud majd boldogulni, illetve a gondolkodására is nagyon jó hatással van.

Ezeket a játékokat ajándékba szántam pár gyermekkórháznak, adományként, így karácsony és az újév környékén. Sokan adakoznak ilyenkor a kórházaknak. Nyilván vannak fontosabb dolgok is, amikre szükségük lenne, de most mégis a játékok mellett döntöttem.

Csak az volt hátra, hogy megszerezzem a logikai játékokat. A vásárlásnak a legegyszerűbb módját választottam, és online kezdtem el keresgélni. A játékboltokban a társasjátékokból elég szegényes szokott lenni a kínálat és gyakran csak egy-egy darab áll a rendelkezésre, így inkább egy sokkal biztosabb lelőhely után néztem.

A választás a jatekwebshop.eu oldalra esett, ahol rengetegféle társasjátékot lehet vásárolni. A logikai játékok között rengeteg olyan fejlesztő játékot találtam, amiket biztosan a gyerekek is imádni fognak. Hatalmas a kínálat, kedvezőek az árak, egy bizonyos rendelési összeg felett pedig ingyen ki is hozzák a megrendelt termékeket. A vásárlás nagyon egyszerű volt, az egyetlen nehezebb dolgom az volt, hogy kiválasszam, melyik játékokat szeretném megvásárolni a kórházak kis betegeinek. Olyan játékokat választottam, amiket egyedül és párosával, kisebb csoportban is tudnak játszani. Szerencsére sok akciós játékot sikerült találnom, így a magamnak kiszabott költségkeretet teljesen sikerült is kimaxolnom.

Nagyon sok játékot lehet vásárolni náluk, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt lehetne itt társasjátékokat és logikai játékokat is találni. Sőt, logikai játékok kategóriában 134 játékot találtam, és a többi kategóriában is határozottan sok terméket találtam. Gyakorlatilag szerintem bármit is keresnék, itt megtalálnám. Játékbabák, plüssállatok, puzzlek, társasjátékok, kisautók és még sorolhatnám. Kislányoknak és kisfiúknak is

A szállítás gyors volt, és pontos, semmin panaszom nem volt se a szállításra, se a megrendelt termékekre. A fizetés is nagyon egyszerűen zajlott, előre is lehetett fizetni, illetve a futárnál is tudtam volna. Kifejezetten jó állapotú, minőségi játékokat kaptam, amiket utána tovább is adtam a kórházaknak. A gyerekeke nagyon örültek neki, hogy most már újabb játékokkal is játszhatnak.