Influenza, közben pedig nyelviskola Budapest

Sokszor voltam már beteg, még gyerek koromban is, de azt hiszem ennyire még egy betegség sem döntött le, mint most felnőtt fejjel…

A gyerekkori betegségek

Én is, mint minden gyerek persze voltam beteg. Te sokat betegeskedtél? Emlékszel esetleg valamelyik betegségedre?

Nekem a legmaradandóbb talán a bárányhimlőm volt, hiszen mér nagyobb voltam, mikor elkaptam. Általános iskolás alsó tagozatos voltam, az hogy konkrétan hányadikas, arra már nem is emlékszem, de anyám biztosan. Hiszen az anyák mindene emlékeznek, vagy feljegyzik.

Szóval bárányhimlős, és pont a legrosszabbkor, jobban mondva emlékszem, hogy én úgy éltem meg. Miért most, és miért én? Miért nem voltam eddig az, mint sokan mások.

A pöttyök

Hű, emlékszem, rajzolni sem lehetett volna többet rám, annyi volt, és borzasztóan viszketett mind. Anyám folyton mondogatta, ne vakard el, mert megmarad a nyoma. Ma már tudom hogy igaza volt, hiszen egy kettő tényleg megmaradt, de szerencsére halványan, így annyira nem látszik, és nem is olyan helyen, ahol nagyon feltűnő lenne. Talán ez volt a legrosszabb, amire emlékszem, és nem éppen örültem neki.

Náthás mindenki volt, és a köhögés, megfázás sem egy hű de kirívó eset, így ezek annyiara nem is érdekeltek.

Különösebben azt gondolom, nem is voltam beteg, az aktuális évszaknak megfelelőt kizárva.

A felnőttkori betegségek

drunk-1013902_640Felnőttként már jobban tudjuk mi az ami ledönt bennünket, mikor van az, amikor orvoshoz kell menni, vagy csak elég, ha magunkat kúráljuk.

Azért érdemes vigyázni, és sokszor nem elbagatellizálni a betegségeket, és a szövődményeket.

Ma már tudom én is, hogy nem játék, és ha az orvos azt mondja, hogy most ágynyugalom, akkor azt nem véletlenül mondja. A legutóbbi betegségem erre tisztén rávilágított, hogy nem szabad játszani vele. Hogy mi volt a bajom? Influenzás lettem, persze mint sok beteg társam velem együtt, elhanyagoltam, és 2 nap után már visszatértem a feladataimhoz…

A szövődmények

Én sem hittem benne, hogy nekem bármi szövődményem lehet, míg úgy nem alakult. Már azt hittem egészséges vagyok, mire pár nappal később reggel arra ébredtem, hogy a mellkasom iszonyatosan fáj. Nem tudtam, hogy mit csináljak, szóltam anyámnak, aki azonnal bevitt az ügyeletre, és bent is tartottak… Tüdőgyulladásom lett, azonnali antibiotikum infúzióban…

Napokig nyomtam az ágyat és azon aggódtam, hogy mi lesz a már befizetett nyelviskolával Budapesten. A párom meg azon mérgelődött, hogy miért nem parancsolt be az ágyba, és pihentem.

Mára igen csak jó leckét kaptam abból, hogy egy betegségnek igen is lehetnek szövődményei, és hogy oda kell figyelni arra, ha valaki beteg, és rosszul van.