Kádfelújítás a sclerosis multiplexes betegek otthonában

Remélhetőleg mindenki hallott már a sclerosis multiplex nevű betegségről. Rengeteg ember szenved ebben és teljesen tönkre tudja tenni az életüket. Sokan, ha ilyen dolgokról hallanak, akkor csak elfordítják a fejüket és úgy próbálnak tenni, mintha nem is léteznének ezek az emberek. A világ egy csillogó, szép hely, ahol semmi probléma nincsen. Az én apám azonban gyerekkorom óta arra tanított, hogy a problémák elől nem szabad elszaladni, hanem szembe kell néznünk velük.

Természetesen a beteg emberek nem „problémáknak” számítanak, hanem egy olyan csoportnak, akiknek segítenünk kell. A sclerosis multiplex egy autoimmun betegség, mivel ez egy olyan állapot, amelyben az immunrendszer idegenként azonosítja a szervezet saját anyagait és megtámadja azokat. Ennek eredményeként potenciálisan rokkant lehet az ebben a betegségben szenvedő ember. Mivel a sclerosis multiplex a központi idegrendszert, azaz az agyat és a gerincvelőt érinti.

Az egész világon egymillió ember rendelkezik ezzel a betegséggel, ami egy hihetetlen szám. Olyan, mintha Budapest fele potenciálisan rokkant lenne. Néha érdemes belegondolni ebbe. Én viszont eggyel többet akartam tenni, mint csak gondolkozni ezen a helyzeten. Segíteni akartam ezeken az embereken, bár az elején még nem tudtam, hogy ez miként lesz lehetséges. Elkezdtem interneten posztolni olyan cikkeket, amik ezzel foglalkoztak és felhívták a figyelmet a betegség realitására. Rengeteg döbbent kommentet kaptam és éreztem, hogy szép lassan elérek valamit ezekkel a cikkekkel. Ennyi azonban nem volt elég számomra.

Amikor befejeztem az iskolát, gondozónak mentem, aki segíti a sclerosis multiplex-szel rendelkező betegeket. Nem mondom, hogy könnyű munka, de megvannak a saját szépségei, még ha nem is a fizetés a legnagyobb motiváló erő. Annyi emberrel találkoztam, aki teljesen ki volt szolgáltatva. Nem számít, hogy látom-e azt, hogy hálásak nekem, én azzal is megelégszem, hogy a saját tudatomban tisztában vagyok azzal, hogy helyesen cselekszem. Mindenkinek lehet egy nyugis irodai munkája, de élete végén mit fog mondani, mit ért el ezzel a tevékenységgel?

Az otthonnak azonban kellett egy új kád az utóbbi hónapban. Kérték, hogy nézzem meg, hogy a vízszerelés budapest területén kinél elérhető a legkedvezőbb áron. Én azért mondtam nekik, hogy a minőségre is oda kell figyelni, ők pedig egyetértettek ebben. Beírtam hát az internetre, hogy vízszerelés budapest és megnéztem a találatokat. A legfontosabb nekem az volt, hogy minél előbb legyen a sorban, mivel számomra ez határozza meg a minőséget. Az elsők között a Vízgázfűtésszerelő24 jelent meg, úgyhogy én is ezt választottam, bár még nem tudtam, hogy mire számítsak tőlük.

Most így visszatekintve nagyon mókás, hogy mennyire oda akartam figyelni minden részletre a Vízgázfűtésszerelő24-gyel kapcsolatban, nehogy átverjenek. De szerintem meg lehet érteni, egy szerelői szolgáltatás nagyon sokoldalú és gondosan kell kiválasztani azt, hogy kit bízunk meg egy ilyen feladattal. Ezért is volt megnyugtató, hogy nem találtam semmi hibát a Vízgázfűtésszerelő24 kinézetében és kezdőlapjában. Tetszett az erőteljes sárga szín és a kék kontrasztja. Nem mosódtak bele a háttérbe a fontos menüpontok, úgyhogy könnyedén tudtam navigálni. A képek és a kialakítás is nagyon tetszetős volt és vonzotta a szemet. Egyáltalán nem éreztem azt, hogy túl sokat látok egyszerre és ki akarok lépni.

vízszerelés budapest

Ez mind szép és jó, de engem elsősorban a vízszerelés budapest területén érdekelt. Ha hasonló témában kerestek ti is, akkor tudok egy picit segíteni abban, hogy miként juthattok el a specifikusan erre vonatkozó oldalra. Eléggé egyértelmű, de lehet, hogy valaki elsiklik fölötte. Tehát, az oldal tetején található egy fejléc rész, ahonnan ki tudjuk választani, hogy számunkra melyik szolgáltatás kell. Víz-, gáz-, és fűtésszerelés közül választhatunk, ahogy az oldal neve is sejteti. Van azonban egy negyedik opció is, ami a duguláselhárítás. Szerintem ezek mind olyan dolgok, amikkel kapcsolatban az embernek legalább egyszer életében fel kell fogadnia szerelőt. Nagy szerencse, hogy ezen az oldalon mind a négy megtalálható egyszerre.

Tehát ezek közül kell a vízszerelés gombra kattintani és megkapjuk a teljes kategóriát. Elsőként egy telefonszám fog minket fogadni, szépen pirossal kiemelve. Ezt én több szempontból is egy nagyon jó és figyelmes dolognak tartom. Először is, mert rengetegszer keresnem kell azt, hogy milyen elérhetőségei vannak az adott cégnek. Így azonban, ha fel szeretném őket hívni vízszereléssel kapcsolatban, már rögtön tudom, hogy merre kezdjem és egy percem sem megy el azzal, hogy az oldalon böngésztem ezután.

A következő sorban három pecsét helyezkedik el. Mindegyik pecsét egy-egy rendkívül meggyőző érv a cég mellett. Azt tudom, hogy engem lenyűgöztek ezek a feliratok és azt éreztették velem, hogy a Vízgázfűtésszerelő24 egy nagyon megbízható hely. Az első pecsét azt ígéri nekünk, hogy egy órán belül kiszállnak. Ezt azért tartom elképesztőnek, mert rengeteg szerelőre akár hónapokat is kell várnunk. Nálunk például a kád felújítása nem várhat, a betegek miatt. Ezért nagy nyugalommal töltött el, hogy viszonylag hamar fognak kiérkezni, bár nekünk nem volt szükségünk arra, hogy 1 órán belül megérkezzenek.

A második pecsét pedig az volt, hogy 24 órában elérhetőek. Tehát ha csőtörés van, vagy elromlott a WC, nem számít, hogy a nap melyik órájában esett meg velünk a gond, fel tudjuk hívni az ügyfélszolgálatot. A harmadik pecséten pedig azt lehetett olvasni, hogy 30 év tapasztalat. Nekem ez volt a legfontosabb dolog azzal kapcsolatban, hogy kit válasszak a kád felújítására. Egy jó szerelőnek mindenképpen rengeteg tapasztalatra van szüksége, elvégre a munkájához folyamatosan alkalmazkodni kell és megújulni is mellé.

Lejjebb tekertem és kiválaszthattam egy listából azt, hogy milyen problémával rendelkezem. Természetesen én a kád felújítása, cseréje oldalt választottam. Itt egy szép, hosszú tájékoztató fogadott, aminek nagyon megörültem. Elmagyarázták nekem, hogy milyen kádak vannak és azt, hogy ők minden fajtához rendelhetőek. Nekem azonban ezek nagyon értékes információk voltak, mivel ez alapján könnyebben el tudom magyarázni majd az ügyintézőnek azt, hogy mihez hívom ki őket. Nem kell kínosan akadozva, kézzel lábbal elmutogatnom, hogy mi a problémám, mivel itt korábban már tömören tájékoztattak arról, hogy mit mondjak.

A tájékoztató alján még az is ki volt írva, hogy a vízszerelés budapest egész területén elérhető náluk, ami számomra ideális volt. Ha ez azonban nem lenne elég, akkor még Pest megye rengeteg helyén vállalnak szerelési munkákat. Volt is egy lista arról, hogy melyik településekre vonatkozik ez a kijelentés. Ha nem Budapesten lenne az otthon, akkor nagyon hasznos lenne ez a mankó azzal kapcsolatban, hogy hova tudom kihívni őket. Ezek után fel is hívtam őket és pontosan olyan gördülékenyen folyt a beszélgetés, mint ahogy elképzeltem. Nagyon örültem, hogy ilyen hamar meg tudtam oldani a kád felújításának ügyét.