Mindent a korlátlan motor jogosítványról

Úgy döntöttem, végre nem kerülgetem tovább az elkerülhetetlen, hanem leteszem végre a korlátlan motor jogosítványt. Úgy sem tudok magamnak hazudni: nem akarok örökké az A2 kategóriában maradni. Szerencsére annyit tudtam, már ezelőtt is, hogy ha megvan az A2, akkor az A már sokkal egyszerűbb, de ahány barátom van, annyian mondtak teljesen eltérő dolgokat az egészről. Az egyik szerint nem kell KRESZ vizsga, a másik szerint a rutint hagyhatom ki, a harmadik valami különbözeti vizsgáról beszél… Na jó, gondoltam magamban, akkor ideje, hogy valódi forrásból tudjak meg mindent a korlátlan motor jogosítvány feltételei kapcsán.

Rövid kutatás után megtaláltam a motorjogositvany.com oldalt, ami minden kérdésemre meg tudta adni a választ. A korlátlan motor jogosítvány feltételei egészen röviden összefoglalhatóak, bár tény, tényleg kicsit kusza lehet annak, aki soha nem foglalkozott ezzel korábban.

Ahhoz, hogy letedd az A korlátlan motoros jogsit, minimum 24 évesnek kell lenned, és el kell végezned az elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, na meg persze le kell tenni a vizsgákat is. DE! Ha 2 évnél nem régebben szerezted meg az A2-es jogsidat, akkor az elméleti oktatást megspórolhatod, és mehetsz egyből a gyakorlatra. Ez komoly idő és pénzspórolás.

Másrészt viszont, ha már legalább 2 éve van A2-d, akkor akár 20 évesen is megszerezheted a jogosítványt. A csavar a dologban ugye az, hogy ekkor viszont kicsúszol a KRESZ vizsga 2 éves időkorlátjából, tehát az elméletet megint le kell tenned – ez az, ami szerintem nagyon sokakat összezavar ennek kapcsán.

Ennyi, és nem több, amit érteni kell a korlátlan motor jogosítvány feltételei kapcsán. Már csak az a kérdés, hogy mikor fogom végre letenni.