Nem elég a betegség, még csőtörésünk is volt

A családomra mostanában igazán rájár a rúd. Az édesanyámat nemrég diagnosztizálták egy autoimmun betegséggel, amit sclerosis multiplexnek hívnak. Már korábban is panaszkodott arra, hogy állandóan fáradt és gyakran érzi magát gyengének, de maga sem gondolta volna, hogy komolyabb probléma is állhat a háttérben. Ez a betegség a központi idegrendszert támadja, és rosszabb esetekben akár rokkantsággal is végződhet, valamint a várható élettartamot is csökkentheti. Mindannyian megijedtünk, amikor megtudtuk, hogy miről is van szó, de az orvos azért igyekezett megnyugtatni minket: az édesanyám esete nem tartozik a legsúlyosabbak közé, és terápiával jelentősen visszaszorítható a tünetek rosszabbodása. A munkában egyelőre nem befolyásolja ez az állapot, és ha minden jól megy, 1-2 évtizedig ez így is marad. Utána meg már amúgy is jön a nyugdíj, úgyhogy ez is egy olyan szempont, ami miatt keveset kell aggódnunk.

Nem is gondolná az ember, hogy mennyiféle különböző betegség sújthatja, ameddig szembe nem jön vele valami olyan, amiről azelőtt sosem hallott. Az orvosok is egyre több új kórt fedeznek fel. Szerintem ez nem véletlen, és nem is csak az orvostudomány fejlődésének köszönhető. Ugyanaz lehet ennek az oka, mint annak, hogy egyre több allergiás van: tej, tojás, glutén, mogyoró, rákfélék és minden más. Ha engem kérdezel, a modern világ tehet erről: az élelmiszerekben ma már aligha vannak értékes tápanyagok, sokkal inkább jellemző, hogy lassan ható mérgekkel vannak tele – még azok is, amik a csomagoláson egészségesnek hirdetik magukat.

Na de mindegy is, nem érdemes felelőst keresni, hanem inkább törekedni kell arra, hogy minél egészségesebben éljünk. Ezentúl édesanyám is figyelni fog erre, bár ez nem változtat a tényen, hogy mostanában ránk jár a rúd. A múltkor éppen egy egész napos kirándulásról érkeztünk haza, amikor is sokkoló látványban volt részünk: az egész konyhában több centiméter magasan állt a víz. Azonnal tudtuk, hogy csőtörés volt, csak azt nem, hogy miért. Nem is késlekedtünk: miután a főcsapot elzártuk, gyorsan beírtam a netre, hogy SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében, és így találtam rá a vizszereles.net nevű oldalra, ahol sürgős esetben akár 1 órán belül megérkező segítséget ígérnek.

Röviden átfutottam az oldalt, hogy biztosan a megfelelő szakembert hívom-e, és miután erről megbizonyosodtam, fel is hívtam őket. Ameddig vártuk az érkezésüket, alaposabban is tanulmányozni kezdtem a weboldalt. Legelőször a csőtöréssel kapcsolatos részt néztem át, hogy egy kicsit tájékozottabb legyek a témában. Ekkor már nyilvánvalóvá vált, hogy helyesen cselekedtünk, amikor úgy döntöttünk, hogy ez a probléma egy percet sem várhat. Vannak olyan esetek is, amikor csak kisebb repedés keletkezik az egyik csövön, és szinte észrevétlenül szivárog rajta keresztül a víz: ez sokszor csak annyiban nyilvánul meg, hogy nedves foltok jelennek meg a falon, de már ez is okozhat komoly anyagi károkat. A mi helyzetünk viszont a súlyosabbak közé tartozott, amikor már ténylegesen áll a víz a házban. A vizszereles.net oldalon arról is írtak, hogy milyen okok állhatnak egy-egy ilyen esemény hátterében. Szerepel köztük a hibás beszerelés, a fagyás és a vízkő, de a mi házunk esetében az elöregedésre tettem le a voksomat. Amikor a következő pontra, a csőtörés következményeire léptem, már tudtam, hogy ezekben a szakemberekben meg lehet bízni, hiszen nem mindenhol írnak ilyen részletességgel a vízszereléssel kapcsolatos témákról. Általában csak az elérhetőség van feltüntetve, illetve az, hogy milyen problémák esetén lehet őket keresni. Ők azonban vették a fáradságot még arra is, hogy összegyűjtsék nekünk egy helyre az olyan információkat, mint a csőtörés okai, jelei, hatásai, és hogy mit kell tenni ilyenkor.

A főoldalon folytattam a kutatást, és hamarosan rájöttem, hogy a profi és alapos hozzáállás mögött a 30 éves tapasztalatuk állhat, ami elkötelezett, minden részletre ügyelő hozzáállással párosul. Az SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében ráadásul nem az egyetlen dolog, amihez értenek: nyugodtan lehet hívni őket csatornázáshoz, duguláselhárításhoz, de a folyó vízzel kapcsolatos ügyeken kívül akár a fűtésszerelést is rájuk bízhatjuk. Pont mondani akartam az édesanyámnak, hogy ha beválik a vizszereles.net, akkor más esetekben is kereshetjük őket, amikor is befutottak a szakemberek. A kiérkezési idő még egy óra sem volt, úgyhogy ezt maximálisan sikerült betartaniuk, mi pedig úgy tekintettünk rájuk már ekkor, mint a nap hőseire. Rögtön neki is láttak a felméréseknek, hogy minél hamarabb meg tudják állapítani a probléma forrását. Előre szóltak, hogy a javítás nem 5 percig fog tartani, de biztosítottak minket afelől, hogy cserébe a legjobb minőségű munkát kapjuk, ami ebben a helyzetben lehetséges. Nem aggódtam különösebben, hiszen tudtam, hogy jó kezekben van az otthonuk, ráadásul a vizszereles.net-nél még garanciát is vállalnak a tökéletes javításra.

SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében

A felmérés után a szakemberek tájékoztattak minket, hogy itt bizony elég nagy károk keletkeztek, és nem lesz olcsó mulatság mindent kijavítani. Jól gondoltam, a csövek teljesen el voltak öregedve és rozsdásodva, hiszen a házunk már eleve régóta felújításra szorult. Még szerencse, hogy kötöttünk biztosítást a lakásvásárlás után, és még annál is nagyobb mázli, hogy ezek a vízszerelők ki tudnak állítani olyan számlát, amit a biztosítók is elfogadnak. Hallottam már olyan eseteket, amikor utólag derült ki, hogy az adott szerelő egyáltalán nem volt lekövethető ebből a szempontból, tehát szegény háztulajdonosnak kellett állnia az összes felmerülő költséget. Itt persze erről szó sincs: a szolgáltatás, amit ők nyújtanak, egy igazán hiteles és korrekt SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében.

A szakértelem ráadásul modern technológiával párosul: a szerelők hoztak magukkal egy csőkamerázó rendszert, aminek köszönhetően nem kell az egész falat lebontani a hibás rész megtalálásához, hanem csak azt a területet, ahol tényleg szükség van erre. Régebben a teljes bontás lett volna az egyetlen megoldás, de talán még akkor is, ha nem a megfelelő szakembereket hívjuk ki a csőtöréshez. Ez a modern rendszer persze akkor a legkifizetődőbb, amikor egy kisebb repedésről van szó, mert így jelentősen kevesebb lehet a felmerülő költség.

Összességében elmondhatom, hogy nagyon elégedettek vagyunk a vizszereles.net szakértőinek a munkájával. Csak nekik köszönhetjük, hogy viszonylag olcsón megúsztuk ezt a csőtörést, és még csak nem is tartott annyira sokáig, mint azt először gondoltuk. Igaz, hogy mostanában meglehetősen sok rossz dolog történik a háztartásunkban, de igyekszünk pozitívan hozzáállni az egészhez: legalább találtunk egy nagyszerű csapatot, akikhez bármilyen vízzel vagy fűtéssel kapcsolatos problémával fordulhatunk. Szerintem a házunk felújításához is az ő segítségüket fogjuk igénybe venni. Felesleges is lenne más szakembereket keresni, hiszen az övéké a legjobb SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében.