Nem tudod, mit vegyél? Energetikai tanúsítvány Karácsonyra

A beteg emberek sokat költöznek a kezelések miatt. Sajnos sokan nem megértők például egy szülővel, aki a gyermekét ápolja otthon és emiatt hiányzik a munkából, így a munka miatt is sokat kell költözni. Mindenki a legjobb kezelésben szeretne részt venni, így, ha van egy jobb lehetőség, egy hosszadalmas kezelés, egyszerűbb költözni, mint hetente hosszú órákat utazni.

Ezért döntöttem úgy karácsony előtt, hogy karácsonyra néhány kezelés miatt költöző ismerősömnek energetikai tanúsítványt veszek. Persze, nem magát a tanúsítványt veszem meg előre, hanem le fogok szervezni nekik egy időpontot, amikor felmérik a lakásuk energetikai állapotát, és én fogom fizetni ezt nekik.

Ahhoz ugyanis, hogy eladják a régi lakásukat, szükség van erre a tanúsítványra. Az e-tanusitas.eu oldalon láttam, hogy egy ilyen energetikai tanúsítvány ára nem is olyan vészes, így megengedhetem magamnak, hogy pár ember életét ezzel tegyem könnyebbé. Sokkal hasznosabb ajándék szerintem ez, mint egy bármilyen ajándékcsomag, vagy vásárlási utalvány.

Persze még karácsony előtt megbeszéltem az érintettekkel, hogy ezt szeretném adni nekik, és benne vannak-e. Volt olyan, aki azt sem tudta, hogy ahhoz, hogy eladja a lakását, kell ilyen tanúsítvány, így külön öröm volt neki, amikor felajánlottam ezt.

Azért választottam a teljesítéshez az e-tanusitas.eu oldalát, mert náluk egyszerű időpontot kérni, rugalmasak ezzel kapcsolatban és nagyon gyorsan dolgoznak. Szerintem náluk lehet a leggyorsabban ilyen tanúsítványt szerezni.

Itt a legkedvezőbb az energetikai tanúsítvány ára, ez is egy szempont volt persze, hiszen így több embernek is fel tudtam ezt ajánlani. Kedvesek és segítőkészek voltak, mikor beszéltem velük, sikerült is lefixálnom velük pár időpontot, így a 2020 már energetikai tanúsítványok kiállításával indulhat.

Karácsonykor sok felesleges holmit kapunk ajándékba, ezért is kellett átgondolnom, mi az, amire a betegeknek igazán szükségük lehet. Innen jött az ötlet. A tanúsítványt az adásvételi szerződéshez kell csatolni, ez megmutatja, hogy a 12 osztályból melyikbe tartozik az ingatlan energetikai szempontból. Ez kell a lakás eladásához, így egy költöző családnak szerintem ez a legjobb ajándék.