Ha kiszámíthatatlan az életed, a partnereid legyenek kiszámíthatók

Az élettársammal már megszoktuk a betegségét. Mindazt, ami abból következik. A sclerosis multiplex kiszámíthatatlan dolog. Néha – legalábbis a páromnál – váratlan pillanatokban felerősödnek a tünetei és ilyenkor, a legrosszabb periódusokban irány a kórház. Előfordul persze, hogy a kórház elkerülhető, de olyankor is, a gyulladás, és egyéb tünetek miatt csak a passzivitás marad a hétköznapokban – amíg nem javul a helyzet átmenetileg.

Már ráállt az agyunk erre a dologra, és mindent ehhez igazítunk. Nehéz, de megtanultunk együtt élni ezzel a “tervezhetetlenséggel”. Ha így él az ember, rászorítja az élet arra is, hogy egyébként amit lehet, profin csináljon, és törekedjen a kiszámíthatóságra, mindenben a gyorsaságra, mert nem érünk rá problémázni mással. Nem lehet ottmaradni a nehéz helyzetekben, más problémákkal a hátunk mögött. Amikor a túlzott, lakásban tapasztalt nyári forróság miatt például klímát kellett felszereltetnünk, csak olyan szakikkal voltam hajlandó dolgoztatni, akikkel már előre biztos volt, hogy minden tervezhetően, gyorsan és simán megy. Erre ott az internet. Javaslom, ti is azt a lehetőséget keressétek. Ott indul minden, legyen szó bármiről, és akiről már az internetes jelenlét is azt árulja el: nem kontárok, hanem vérprofik, csak azokkal érdemes kezdeni. Ez a weboldal például vérprofinak tűnt elsőre is: klimaglobal.eu. És nem kellett túl sok időt szakítanom rá, hogy bemenjek hozzájuk, vagy időpontra várjam őket. A klimaglobal.eu munkatársaival on-line is minden működött, egyszerűen, amíg csak el kellett már jöjjön a személyes kontaktolás napja. De a “klimaglobálos” szerelők akkor sem rabolták az időmet. Szemrevételeztek, mértek. Hova lesz jó, mit kell kicsit hozzáalakítani a beszerelendő egységhez.

Ahogy írtam, olyan profi a webhelyük, hogy temérdek dolgot el sem kellett személyesen magyarázniuk, mindent elolvashattam ott, előre, amikor éppen ráértem. Nem kellett a munkásoknak a helyszínen töltött időt erre szánniuk. Ha ti is a klimaglobal.eu-ról rendelnétek valamit, alaposan utánaolvashattok, hogy pontosan mire lesz szükségetek, illetve milyen eszköztől mi várható, ha azt választjátok. Nem csak klímákkal foglalkoznak, de azokkal már vagy 15 éve. Nem is csoda, hogy nem időztek semmin túl sokat, minden ment rutinból. Tizenöt év az nem kis rutin.

Szintén ajánlom őket amiatt, mert, mint mondtam, nem húzzák az idődet, az oldalon folyamatosan “előbukkan” a legideálisabb helyen az on-line kapcsolatfelvétel lehetősége. Otthon ülve is rákérdezhetsz mindenre, és ha hívnátok őket, nekem például azzal sem volt bajom, hogy úgy ne lettek volna elérhetők, munkaidőben. Írhattok is, nem muszáj telefonálni. Ajánlatot is kérhettek ilyen módon. Amivel nem elkerülhetetlen, szerintem ti se bajlódjatok személyesen, mégiscsak 2021-et írunk! Amilyen ügyintézés nem lehetséges az interneten, az nem korszerű. És ha valakiknek nem olyan a weboldala (nem olyan informatív, felhasználóbarát), mint a klimaglobal.eu, azok nem igazi profik. Fizetni is utalással tudtam, természetesen.

Azóta nem volt gond a beszerelt eszközzel. Az időközönkénti tisztításra kell csak rövid időt fordítani. Egy ilyenen már túl is vagyunk, de ez sem volt bonyolultabb és időigényesebb, mint amire számítottam tőlük. Ezzel a dologgal már biztos nem kell túl sok időt elszúrnunk, mert tökéletesen működik, amit kaptunk. Szerencsére.